• 17 czerwca 2021

Garnki - jak wybrać najlepsze?

Dobór dobrych garnków nie należy do najprostszych. Na rynku dostępnych jest niezwykle mnóstwo modeli naczyń, zrobionych z różnorodnych produktów. Oferowane są oddzielnie czy w zestawach. Gdy planujesz podjąć odpowiednią oraz odpowiedzialną decyzję zastanów się nad budżetem, potrzebami i właściwościami naczyń. Budowa garnków, natomiast szczególnie produkty wykorzystane do produkcji mają duży wpływ na ich cechy oraz być może to one będą dla Ciebie ważne. Garnki mogą mieć rozmaite wzory oraz wielkości, jakie umożliwiają przygotowywanie potraw.

Garnki - typy

Garnki różnią się wymiarami i użytecznością. Typowe rodzaje do gotowania oraz duszenia mają dużą podstawę, dwie rękojeści po przeciwległych stronach i pokrywę (innowacyjne pokrywki mają na uchwycie mierniki temperatury). W sklepach można kupić także garnki do gotowania na parze, jakie mają wyjmowane sito czy dziurkowane podstawy wkomponowane w kadłub, oraz szybkowary, inaczej profesjonalne garnki z bardzo zamkniętą powierzchnią, służącą gotowaniu w znacznie krótkim czasie. Zachęcamy do zapoznania się z ofertą garnków na stronie https://zasmakujradosci.pl/pl/menu/garnki-211.html

Zdrowe garnki – inwestycja w zdrowie lub niepotrzebny wydatek?

Urządzenie domu, w tymże także kuchni, niezwykle powszechnie naraża nas na wydatek rzędu kilku, natomiast choćby kilkunastu tysięcy złotych. Należałoby natomiast pamiętać, iż na pewnych rzeczach nie należy oszczędzać. Jedną spośród nich jest, niewątpliwie, własne zdrowie, o jakie powinniśmy zadbać już podczas przyrządzania pokarmów. Starczy dobrać dobre garnki, by uchronić system przed dzienną porcją toksycznych treści.

Jakie garnki do indukcji?

Im mocniejsze garnki zakupisz, tymże dłużej zostaną w twojej kuchni oraz tymże więcej dań wspólnie przygotujecie dla całej rodziny. Może także wykazać się, iż w tymże okresie zmienisz własną gazową kuchenkę na płytę indukcyjną. Żal byłoby wyrzucać odpowiednie garnki, więc należałoby wiedzieć, iż owe, jakie funkcjonują na indukcji, są kompatybilne także z pozostałymi typami palników (w tymże ceramicznymi oraz elektrycznymi). Wszystko to dzięki profesjonalnemu podłożu wykonanemu z tzw. ferromagnetyków.

Garnki emaliowane oraz szklane

To typowy, przeważnie widziany w naszych kuchniach typ garnków. Są dosyć tanie oraz pewne, ponieważ produkty z których są zrobione, nie uwalniają w okresie gotowania żadnych toksycznych treści, nie oddziałując także na smak potraw. Dodatkowo emalia posiada cechy antybakteryjne - jest gładką, pozbawioną porów przestrzenią, poprzez co ciężko o składanie się bakterii, również jest nierdzewna oraz nie ma alergenów. Poleca się gotowanie w emaliowanych garnkach potraw dobrych dla dzieci lub uczuleniowców.

Artykuł sponsorowany

Share :

Komentarze (0)

Zostaw komentarz

Może Cię zainteresować

Fitonia - jak ją pielęgnować?

Mimo że fitonia nie należy do dużych kwiatów, to rozmiar nie umniejsza jej atrakcyjności, a staje się jednym...